Jean Bolinder

Jean Bolinder : Poliser i Hultvik

         Jean Bolinder debuterade 1967 med kriminalromanen "Skulle jag sörja så ...". Sedan har han varit otroligt produktiv; det har i stort sett kommit en bok om året. Romaner, novellsamlingar, kriminalromanet, En självbiografi, ungdomsböcker, vetenskaps- och fackböcker, läromedel, dramatik, krönikor ... Med "Dödsgropen" fick Jean flest röster i landsomfattande bibliotekstävling om "Våra favoritdeckare".

         Jean var först att använda en antihjälte, vilket fått hundratals efterföljare. Han är sedan 1974 hedersledamot i Svenska Deckarakademien.

          Med "Poliser i Hultvik" lämnar han deckargenren och publicerar sin första skälmroman.

        Läs mer på Jean Bolinders hemsida.

ISBN 978-91-86329-00-6

Jean Bolinder avled den 7 juni 2020.

Klicka här för att läsa minnesord >>>.

Andersson, Pettersson och Dumström är poliser i Hultvik. De styr staden som de själva vill efter lagar som de själva funnit på. Ve den ”neger” som dristar sig till att köra bil i deras Hultvik och fan ta den journalist som vill veta hur den lokale restaurangägaren verkligen dog.

Lilla Hultvik är en falskt bräkande idyll fram till dess att rikemanssonen Ante dyker upp i en öppen Jaguar E-type och dundrar in i ett blomsterarrangemang på torget.

Ante ändrar allt. Det som dessförinnan varit småkorrupt, fiffigt och halvkriminellt blir nu ett genomkorrumperat, totalt laglöst gangstervälde.

Självklart kan sådant bara hända i påhittade Hultvik.

Eller?   

Jean Bolinder på Nordkoster 2005

Kjell Tånnander får ett ex signerat efter föreläsning för Litteraturens vänner i Skåne.

Jean Bolinder är även konstnär.

I samband med vernissage på Lomma bilbliotek passade besökare på att köpa boken.

Vid föreläsing om "Poliser i Hultvik" på Bjärreds bibliotek drog Jean Bolinder full salong.