Jenny Berthelius

Jenny Berthelius

lämnade oss 2019, men hon lever kvar i bl.a. sina böcker.

   Jenny Berthelius har skrivit ett 40-tal böcker, uppdelade på vuxenböcker, barn - och ungdomsböcker och lättlästa böcker.

    Efter 15 år kom 2007 en ny efterlängtad deckare av Jenny Berthelius, där kriminalkommissarie Paul Sanger för första gången spelar huvudrollen.

    Några av Jenny Berthelius tidigare vuxendeckare:


Mördarens ansikte, ... kom, ljuva Krusmynta, Den heta sommaren, Mannen med lien, Leksakspistolen, Offret, Sällskapslek, Skräckens ABC, Porträtt av ett mord, Farväl, min kära, Mord, lilla mamma, Djävulsleken, Järnblommorna, Bron, Hajarna, Spegeln, Familjespöken, Mångudinnans barn, En död i skönhet, Maskerat mord, Turturduvorna i Arles.


ISBN 978-91-975735-2-8

Bilder från releaseparty på Loftet i Malmö samt några bokhandelsbesök.

>>>>

Näckrosen.


Titeln anspelar på bokens mordoffer, Rose som arbetar som krokimodell, dvs ”näck”.

Flera har väntat på en ny deckare av Jenny Berthelius och dessa tidigare läsare får återknyta bekantskapen med kommissarie Paul Sanger, som denna gång för ordet.

Näckrosen är dock en helt fristående berättelse. Dottern Nen, som Sanger adopterade i ”Mannen med lien” finns också med i slutet.

Rose hittas naken och knivskuren i en skrubb på målarskolan och ligger i koma medan Sanger försöker nysta upp hennes liv och mordmotivet. Handlingen utspelas i Malmö vid millennieskiftet och den ryska maffian är inblandad.

Pressklipp: 

Skånska Dagbladet   >>>

Trelleborgs o Ystad Allehanda >>>

Strömstads tidning >>>


Läs utdrag ur Paul Sangers dagbok här >>>